|

Бойкот російських товарів дав результат: поставки РФ впали на третину

Кампанія бойкоту російських товарів дала результат. Вітчизняні супермаркети вже починають відмовлятися від закупівлі товарів, вироблених нашими північними сусідами.

Заклики не купувати товари держави-агресора з'явилися в соціальних мережах відразу після появи в Криму «зелених чоловічків». Кампанія швидко набирала обертів, і дуже скоро відповідні відозви з'явилися на вулицях у вигляді листівок.

Результат не змусив себе довго чекати. За оцінкою співзасновника компанії «Домінанта Фуд», колишнього комерційного директора Fozzy Group Павла Бойка, яку наводить журнал «Біржовий лідер», продажі вироблених в РФ товарів в середньому знизилися на 35%, а по окремих марках - більше ніж на 50%. У західних і центральних регіонах країни зниження, за даними Української асоціації постачальників торговельних мереж, досягає 60%.

Як відзначають експерти, у багатьох великих мережах, включаючи АТБ, «ЕКО-маркет» і «Новус», чи не всі акційні товари - вироблені в Російській Федерації. Таким чином, ритейлери прагнуть як можна швидше розпродати наявні на складах російські товари, після чого вони, найімовірніше, будуть замінені вітчизняними. В АТБ частка російських товарів - не більше 2%, у «Великій Кишені» - близько 5%, а торгова мережа «Гопак» повністю вивела такі товари з асортименту.

«У довгостроковій перспективі заміщення російського імпорту марками української держави несе користь для ринку», - впевнений Павло Бойко.

Після зниження курсу гривні по відношенню до долара, знизилися також продажу інших товарів, що імпортуються. Підвищення їх вартості на 50-60% відповідним чином позначилося на покупках.

Все по темі: , , ,



Економічні новини