|

Завод «Форт» буде забезпечений кредитом для збільшення обсягів виробництва і переоснащення української армії

Науково-виробничому об’єднанню «Форт» МВС України будуть надані державні гарантії розміром 100 мільйонів гривень. Відповідне доручення дав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк Міністерству фінансів під час виїзного засідання Уряду у Вінниці у п'ятницю, 16 травня.

Арсеній Яценюк зазначив, що побував сьогодні в науково-виробничому об’єднанні «Форт» МВС України: «Це ключовий завод, який виготовляє озброєння і стрілецьку зброю».

Глава Уряду звернувся до Міністерства фінансів надати заводу «Форт» державні гарантії розміром 100 мільйонів гривень: «Вони просять невелику допомогу, причому не прямі фінансування, а кредит, який вони готові повернути».

«Прошу забезпечити дане підприємство кредитом для збільшення обсягів виробництва і переоснащення української армії», - наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк також нагадав, що минулого тижня побував у таборі АТО поблизу Слов’янська. Після цього візиту, за його словами, було прийнято декілька рішень, зокрема, щодо грошового забезпечення: «Вже з цього місяця наші хлопці почали отримувати додатково 80% до грошового забезпечення».

Окрім цього, як повідомив він, було поставлене необхідне обладнання і техніка.

Глава Уряду також зазначив, що сьогодні відвідав військову частину 3028 Внутрішніх військ МВС України підрозділу спецпризначення «Ягуар» у Калинівці, де вручив сертифікати на отримання чотирьох квартир військовослужбовцям Внутрішнім військ та Збройних сил України. П’ять квартир було вручено сім'ям загиблих під час АТО.

Арсеній Яценюк звернувся до членів Кабінету міністрів доручити головам обласних державних адміністрацій персонально йому доповісти, де проживають сім'ї загиблих, «і забезпечити всіх житлом, так само, як забезпечила Вінниця».

Глава Уряду подякував Віце-прем’єр міністру Володимиру Гройсману, «не тільки як віце-прем'єру, але й як вінничанину, який протягом тижня це зробив»: «У всіх є можливості. І я буду питати з кожного голови адміністрації, щоб сім'ї людей, які поклали своє життя, були забезпечені».

Прем’єр-міністр також підкреслив, що постановою Уряду необхідно доручити створити у всіх областях центри надання адміністративних послуг на зразок Центру «Прозорий офіс» «Вишенька» Вінницької міськради: «Те, яким чином надаються послуги, - це взірець, як боротися з корупцією. Коли всі служби, які зараз сидять по норах і отримують в закритих кабінетах хабарі, щоб видати той чи інший дозвільний документ, зведені в один прозорий офіс».

За його словами, до прозорих офісів Кабінет міністрів планує передати близько 50 різного роду дозвільних і реєстраційних дій.

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра юстиції Павла Петренка забезпечення виконання постанови, а до Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана – забезпечити її реалізацію: «Треба буде зробити дорожню карту, фактично скопіювати з Вінниці, передати у всі області, провести відповідні семінари і чітко зрозуміти, в які терміни в кожному обласному центрі будуть створені такі прозорі офіси для надання адміністративних послуг».

«Усе буде залежати від політичної волі Уряду і місцевої влади. Саме тому ми розпочали децентралізацію влади. Саме тому ми йдемо по тому шляху, щоб скасувати обласні і районні державні адміністрації і передати низку повноважень територіальним громадам. Хай обласний виконавчий комітет, який обирається людьми через відповідну раду, і мер міста, який так само вибирається людьми і відповідальний перед цими людьми, отримає відповідні повноваження. Ми його забезпечуємо фінансовим ресурсом. І він буде нести відповідальність за те, як швидко надається дозвіл, в якій формі і чи беруть гроші з людей за надання цих дозволів», - наголосив Арсеній Яценюк.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

По матеріалам: Урядовий портал

Все по темі: , , ,



Економічні новини