|

Японці інвестують в Закарпатті 1,5 мільйона євро

Японська корпорація «Язакі Україна» планує у 2014 році інвестувати в Закарпаття €1,5 млн., що допоможе довести кількість робочих місць в регіоні до 1600.

Як повідомили в прес-службі Держагентства з інвестицій та управління національними проектами, про це заявив директор Закарпатського регіонального центру інвестицій та розвитку (РЦІР), який входить до сфери управління Держінвестпроекту, Василь Матій.

Він розповів, що «Язакі Україна» створено в 2002 році рішенням засновників корпорації «Язакі» (Японія) та її дочірньої компанії «Язакі Юероп Лімітед» (Кельн, Німеччина) з метою виробництва електрокабельної продукції для автомобільної промисловості.

«Інвестиції корпорації в проект становлять €31,7 млн. Це найбільша промислова інвестиція Японії в економіку України. Сьогодні на «Язакі Україна» працює більш ніж 1200 співробітників, – зазначив директор Закарпатського РЦІР. – У зв’язку з розширенням проектів німецького концерну Volkswagen, який є основним замовником компанії в 2013 році, корпорація «Язакі» збільшила свої інвестиції на €1,2 млн. Це дозволило наростити обсяги виробництва і збільшити кількість робочих місць на 34%».

«Язакі Україна», Закарпатський РЦІР та «Інститут Євробізнесу» зараз вивчають можливість створення підприємств на території регіону, які працюватимуть над виконанням проектів заводу.

По матеріалам: censor.net.ua

Все по темі: , ,



Економічні новини