|

Світовий банк надасть Україна фіндопомогу в розмірі $ 1,48 мільярда

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила три нових проекти для України загальною вартістю 1,48 мільярда доларів

Про це повідомили у відділі зовнішніх зв'язків регіонального представництва банку в Україні, Білорусі та Молдові, передає Еспресо.TV, з посиланням на УНІАН.

Як зазначається, пакет з трьох нових проектів є частиною загального обсягу допомоги Україні, анонсованої Групою Світового банку в березні цього року, і банк очікує, що ця допомога в розмірі до 3,5 млрд доларів надійде в Україну до кінця 2014 року.

Фінансування буде супроводжуватися технічною допомогою та проведенням діалогу з владою України для прискорення структурних і макроекономічних реформ.

"Українська влада розробили комплексну програму реформ, яку вона прагне реалізувати за сприяння Групи Світового банку", - наводяться в повідомленні слова президента Групи Світового банку Джима Йонг Кіма.

"Ми збільшуємо нашу допомогу, тому що ми прагнемо допомогти покращити життя людей в Україні і досягти економічного оздоровлення в цей важливий для країни момент", - сказав Кім.

Також зазначається, що першу позику в сумі 750 млн доларів буде спрямовано на підтримку бюджету, також муніципальні теплоенергетичні компанії в 10 містах по всій країні отримають 382 млн доларів в рамках підвищення енергоефективності.

"В рамках проекту розвитку міської інфраструктури буде надано 350 млн доларів фінансування 10 водопостачальним комунальним підприємствам по всій країні і одній компанії з утилізації твердих відходів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд перерахував Україні перший транш кредиту в обсязі 3,19 млрд доларів в рамках дворічної програми співпраці на 17 млрд доларів 7 травня.

По матеріалам: espreso.tv

Все по темі: , ,



Економічні новини