|

Україна і Китай мають намір спільно виробляти гірничошахтне обладнання

Узгодження проекту відбулося в ході Ярмарку торговельно-економічного співробітництва Великого шовкового шляху.

Українська Corum Group і китайська Shanxi TZ Coal Mine Whole-set Equipment Co., Ltd. мають намір об'єднати зусилля у виробництві гірничошахтного обладнання (ГШО), створивши спільне підприємство, повідомляє Укрінформ.

Домовленість про це була досягнута в ході проходить 23-26 травня в Поєдинку (провінція Шеньсі) 18-й Ярмарку торговельно-економічного співробітництва Великого шовкового шляху. Сторони підписали в її рамках протокол про наміри щодо створення СП на території Китаю.

"Уряд Китаю прийняв рішення активніше розробляти тонкі пласти (0,71-1,2 м - прим.) на своїх покладах. Відповідних власних технологій до них немає, а Україна володіє унікальними подібними технологіями", - розповів керівник української делегації на ярмарку, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Сторони попередньо домовилися, що контрольний пакет СП буде належати українській стороні, вона ж буде виробляти на своїй території основні вузли та механізми прохідницького устаткування, а остаточна збірка його буде здійснюватися в Китаї.

"Такий підхід означатиме подальший вихід України на китайський ринок з високотехнологічною продукцією, з можливістю спільного виробництва", - зазначив він.

"Гарантами" домовленості стали ТПП України і Китайський комітет сприяння міжнародній торгівлі (ССРІТ), керівники яких також поставили свої підписи під протоколом.

Все по темі: , ,



Економічні новини