|

ЛАЗ хоче змінити модельний ряд міських і туристичних автобусів

ЛАЗ хоче змінити модельний ряд міських і туристичних автобусів

Необхідність розробки нових моделей продиктована, в тому числі, планованими змінами в транспортній інфраструктурі міст

Львівський автобусний завод (ЛАЗ) має намір вивести на ринок нове покоління міських і туристичних автобусів ЛАЗ, оснащених зарядженими дизельними і газовими двигунами компаній MAN і Cummins потужністю більше 300 к.с.

Відповідно до прес-релізу компанії, дослідні зразки цієї техніки ЛАЗ планує представити восени цього року на виставці в Ганновері (Німеччина). Автобуси будуть обладнані автоматичною коробкою передач, а також обов'язковими елементами, кондиціонером та электропандусом.

"Всі нові машини будуть мати "розумну" начинку, яка дозволить здійснювати контроль за ситуацією на дорозі, кількістю пасажирів і мати постійний зв'язок з диспетчерським центром", - наголошується в повідомленні.

Витрата палива в нових автобусах планується знизити на 30% за рахунок застосування гібридних установок і сонячної енергії.

У прес-службі додали, що необхідність розробки нових моделей продиктована, в тому числі, планованими змінами в транспортній інфраструктурі міст, зокрема, створенням єдиних диспетчерських та єдиного електронного квитка.

"Сьогодні в Україні не випускаються автобуси з таким набором опцій", - відзначили в прес-службі.

Компанія розраховує на постачання нової техніки як для українських перевізників і муніципалітетів (і ведуть відповідні переговори), так і на експорт у країни Європи, балканські країни та інші.

У прес-службі також повідомляють, що у зв'язку зі зміною модельного ряду ЛАЗ проводить повний розпродаж автобусів міського та туристичного сегменту зі складів за цінами 2013 року. Йдеться про розпродаж більше 50 од. міських автобусів CityLaz довжиною 10 і 12 метрів, 12-метрових автобусів NeoLaz і міжміських автобусів Liner.

ЛАЗ, раніше найбільший український виробник автобусів і тролейбусів, в останні роки не надає даних про виробничої діяльності.

В даний час входить в ТОВ "ЛАЗ", власником якої є російський бізнесмен Ігор Чуркін, а управляючою компанією - "СитиТранспортГруп".

За інформацією на сайті компанії, в даний час вона розвиває виробничі парки з чіткою спеціалізацією: у Дніпродзержинську - автобуси середнього класу, міські автобуси, Запоріжжя - автомобілі швидкої допомоги, мобільні медичні клініки, трамваї, спеціальна техніка, Львові - тролейбуси, туристичні та люкс-автобуси.

В минулому році холдинг заявив про початок реалізації спільного проекту з французької Alstom по створенню сучасних низькопольних трамваїв (була підписана ліцензійна угода).

По матеріалам: delo.ua

Все по темі: , , ,



Економічні новини