|

До підтримки українського книговидання слід залучити якомога ширші кола громадськості та влади - Олександр Сич

До підтримки українського книговидання слід залучити якомога ширші кола громадськості та влади - Олександр Сич

«Головне завдання Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження – напрацювання дієвих механізмів захисту українського книжкового ринку, сприяння українському книговиданню, популяризації книги в суспільстві.

Саме для забезпечення результативності роботи до її складу включені представники усіх відомств, від яких сьогодні залежить доля української книги». Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Олександр Сич під час засідання відновленої Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження під головуванням Віце-прем'єра.

У ході наради розглядалося кілька актуальних питань, зокрема й збереження пільг для українських книговидавців, без яких українська книга може подорожчати на 30-40%. «Питання збереження пільг із ПДВ треба вирішити не лише тактично – на найближчий час, але й стратегічно. Ми делегуємо представників Міжвідомчої комісії до складу робочих груп, які зараз працюють над розробкою нових редакцій бюджетного та податкового кодексів, щоб надалі була сформована прозора й логічна система надання пільг українському книговидавцеві», – наголосив Олександр Сич.

Між загальними засіданнями члени Міжвідомчої комісії працюватимуть у чотирьох робочих групах (за такими напрямками: «Державний економічний протекціонізм», «Оптимізація державного управління книговидавничою справою», «Реформування державного замовлення на книговидавничу продукцію», «Підтримка та розвиток читання,  популяризація  вітчизняної книги»), готуючи проекти рішень та механізми їх реалізації. Крім того, на думку урядовця, до стратегічного питання розвитку української книги, розбудови мережі  книгорозповсюдження мають бути залучені якомога ширші кола громадськості та всі рівні влади. «За підсумками нашого засідання я дам доручення головам обласних державних адміністрацій створити відповідні міжвідомчі комісії при ОДА, які координуватимуть із нами свою роботу на місцях», – підсумував Віце-прем'єр-міністр.

По матеріалам: Урядовий портал

Все по темі: ,



Економічні новини