|

Україну очікує крупний інвестиційний проект у сфері транзиту

Україну очікує крупний інвестиційний проект у сфері транзиту

У сеймі Польщі обговорили можливість відродження річкового шляху з Чорного в Балтійське море через Дніпро і Віслу. Звичайно, цей проект неможливий без участі України, а його реалізація дозволить залучити в нашу країну нові транзитні потоки вантажів, відправляти вантажі українських виробників до Білорусі, Польщі та країн Балтійського і Північного морів найдешевшим видом транспорту.

Реалізація проекту відновлення річкового коридору Е40, який з'єднує Чорне та Балтійське море, дозволить щорічно перевозити до 3 млн тонн вантажів і використовувати Дніпро-Бузький водний шлях для розвитку міжнародного річкового туризму. Зараз шлях не діє, позаяк ділянка від Бреста до Варшави по річці Західний Буг не судноплавна. Про це повідомив голова Центру політичного і економічного аналізу Олександр Кава, передає  ЛІГАБізнесІнформ.

Річковий коридор Е40 проходить територією України, Білорусі та Польщі по річках Дніпро, Прип'ять, Західний Буг і Вісла. Ключовим об'єктом коридору є Дніпровсько-Бузький канал протяжністю 244 км, розташований на території Білорусі.

«Згідно з Європейською угодою про найважливіші внутрішні водні шляхи міжнародного значення від 19 січня 1996 Дніпро-Бузький водний шлях є частиною магістрального водного шляху Е40 (від Гданська через Пінськ до Херсона), проте цей шлях не діє, оскільки ділянка від Бреста до Варшави по р.Західний Буг не судноплавна», – зазначив Кава.

а його словами, проект дозволить залучити в Україну нові транзитні потоки вантажів, а також дасть можливість українським виробникам відправляти вантажі в Білорусь, Польщу та країни Балтійського і Північного морів найдешевшим видом транспорту.

Зараз Дніпровсько-Бузький водний шлях дозволяє пропускати річкові судна довжиною 100 метрів, шириною – 12 метрів та осадкою 2,2 метра.

Все по темі: , ,



Економічні новини