|

У 2014 році зросло виробництво м'яса, молока та яєць на 9 %, 1,7 % та 7,1 % відповідно - Ігор Швайка

По галузі тваринництва, сьогодні ми констатуємо, що вдалося забезпечити зростання обсягів виробництва. Так, порівняно з відповідним періодом минулого року, ми маємо збільшення виробництва м'яса, молока і яєць на 9 %, 1,7 % та 7,1 % відповідно.

Розуміючи, що галузь тваринництва є стратегічно важливою для України, особливо сьогодні, коли ми маємо перспективи вийти на європейський ринок, головним завданням є утримання і посилення позитивних тенденцій, які демонструє галузь, та всебічна підтримка її з боку держави. Про це сьогодні заявив міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка під час прес-конференції, присвяченій результатам роботи аграрної галузі за 100 днів уряду.

«Ми доопрацювали з професійними асоціаціями законопроекти, які забезпечать усунення перешкод на шляху української сільськогосподарської продукції на ринки країн-учасниць Європейського Союзу. Три з п'яти (першочергових законопроектів прийнято Урядом і найближчим часом будуть внесені на розгляд Верховної Ради. Зокрема, це законопроекти «Про державний контроль у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів і кормів, благополуччя тварин», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин», «Про побічні продукти тваринного походження, не призначених для споживання людиною», - повідомив Ігор Швайка.

Ігор Швайка поінформував також, що для розширення кола одержувачів державної підтримки МінАгрополітики розробило законопроект, яким вносяться зміни в Закон «Про державну підтримку сільського господарства України».

Так, цим проектом передбачено зняти встановлені обмеження потужностей тваринницьких ферм і комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції. Крім цього, в перелік об'єктів, вартість яких може бути частково відшкодована, додано доїльні зали і створені на кооперативних засадах м'ясопереробні пункти. Після отримання висновку Мін'юсту законопроект буде поданий Уряду для розгляду.

Крім того, міністр повідомив, що для уникнення сплати штрафів і коштів за отримання додаткових дозволів міністерством порушено перед Міністерством екології та природних ресурсів питання про внесення змін до Кодексу України про надра. Зокрема, пропонується дозволити власникам і користувачам земельних ділянок добувати прісну воду для потреб сільського господарства в обсягах до 300 кубічних метрів на добу без укладення договорів про використання надр. Ці пропозиції враховані і зареєстровані у Верховній Раді України два законопроекти № 4391 від 11.03.2014 і № 4666 від 09.04.2014.

По матеріалам: УкрАгроКонсалт

Все по темі: , , , , ,



Економічні новини