|

Музей «Рослини – символи України» відкрито на агробіостанції УДПУ імені Павла Тичини

Нещодавно в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулася важлива подія – День відкритих дверей на агробіостанції.

Один з ключових моментів свята – урочиста церемонія відкриття музею «Рослини – символи України», де зібрані в чудовий парк улюблені всіма українцями квіти, кущі та дерева. Ідея створення такого музею була запропонована директором Інституту природничо-математичної та технологічної освіти, професором Олександром Коберником. А втілили її у життя студенти природничо-географічного факультету під керівництвом доцента кафедри біології та методики її навчання Любові Соболенко.

Агробіостанція УДПУ є окремою цікавою сторінкою творення природничо-географічного факультету. Її історія пишеться вже більше шести десятиліть: від ботанічного саду, що в 50-х роках минулого століття був однією з лабораторій факультету, де проводилися практичні заняття з біології й сільського господарства, аж до нинішнього статусу – полігону проведення навчально-методичної та науково-дослідної роботи викладачів та студентів університету. Все, що сьогодні є на її території, зроблено та вирощено руками студентів.  А мудрими керівниками  є викладачі на чолі із знаним науковцем, дбайливим господарем, деканом природничо-географічного факультету, кандидатом біологічних наук, доцентом Русланом Якимчуком.

Розвитком агробіостанції опікуються справжні фахівці своєї справи. Вони підтримують ділові, дружні стосунки з підприємцями, фермерами, лісниками, які сприяють розвитку агробіостанції. А нещодавно завершилося будівництво теплиці, яка була мрією кількох поколінь викладачів УДПУ. .

Агробіостанція завжди була унікальним осередком проведення фундаментальних досліджень, натхненником ідей і наукової творчості відомих вчених. За ініціативи природничо-географічного факультету УДПУ, протягом останніх 14 років на її базі проводяться спільні дослідження з Інститутом фізіології рослин і генетики НАН України. Із словами подяки до присутніх звернувся заступник директора з наукової роботи ІФРГ НАНУ, доктор біологічних наук, професор, лауреат державної премії у галузі науки і техніки Сергій Коць.

На завершення заходу ректор УДПУ Наталія Побірченко висловила подяку науковцям та співробітникам агробіостанції, які невтомною працею забезпечують її належний стан і функціонування та нагородила їх почесними грамотами.

Гарний настрій на святі створювали володарі Гран-прі Міжнародних конкурсів гурт «Гонта» та духовий оркестр університету.

По матеріалам: vnz.org.ua

Все по темі: , , ,



Економічні новини