|

10 червня - «НІБУЛОН» спустив на воду перший буксир власного виробництва

10 червня - «НІБУЛОН» спустив на воду перший буксир власного виробництва

Його довжина складає 38,01 м; ширина – 11,52 м; осадка – 2,55 м; дедвейт – 150 тонн. Швидкість вільного ходу – 11,5 вузлів, швидкість в каравані – не менше 5 вузлів. Швидкість буксира забезпечують два головні дизельні двигуни «Mitsubishi» потужністю 940 кВт кожний; за маневреність відповідають дві гвинторульові колонки з кутом повороту 360 градусів. Підйомна рубка, яка фіксується у верхньому положенні, забезпечує кращу видимість при переході в каравані.

10 червня, в Миколаєві відбувся спуск на воду буксира Nibulon-5, який став першим судном, створеним на суднобудівельно-судноремонтному заводі "Нібулон" (раніше "Лиман", Миколаїв).

Судно почали будувати 22 листопада 2013 року, коли до Миколаєва прибули перші 19 тонн прокатного металу, які використовуються для збору заставної секції буксира №2001.

Угода на різання і обробку металу компанією було укладено з київським заводом "Ленінська кузня". На будівництві були задіяні як миколаївські ("Хладотехніка", ISD Ltd та ін), так і іноземні (Berg, Mitsubishi, Volvo-Penta, Alpha-Laval, Aalborg та ін) контрагенти.

Судно має відповідний клас Регістра судноплавства України: КМ ЛП4 III ЗП А1 "Буксир-штовхач".Його довжина становить 38,01 м; ширина - 11,52 м; осадка - 2,55 м; дедвейт - 150 тонн. Швидкість вільного ходу - 11,5 вузлів, швидкість в каравані - не менше 5 вузлів. Швидкість буксира забезпечують два головних дизельних двигуна Mitsubishi потужністю 940 кВт кожен.

«НІБУЛОН» на ділі доводить, що українська аграрна компанія може виступати локомотивом економіки та суднобудування й бути одним із вітчизняних лідерів з нарощування тоннажу та оновлення флоту!

По матеріалам: Нибулон

Все по темі: , , , ,



Економічні новини