|

МФК інвестує в Україну в цьому році 400 млн доларів

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) має намір в 2014 році інвестувати в проекти в Україні близько 400 млн дол. При цьому, половина з цих коштів буде спрямована на розвиток агробізнесу.

Про це повідомив голова регіонального представництва IFC в Україні та у Республіці Білорусь Руфат Алимандаров, пише УНІАН.

«За планами на майбутнє. Ми вже оголошували з групою Світового банку, що плануємо інвестувати до 3,5 млрд дол. США в економіку України. Це за 2014 календарний рік. Туди також входить частка IFC. Порядок цифр - від 300 до 400 млн дол., - сказав Алимандаров - Агросектор для нас пріоритетний. Тому, думаю, більше половини».

Також Алимандаров повідомив, що у зв'язку зі складною політичною та економічною ситуацією в Україні компанія IFC має намір переорієнтуватися на короткострокове фінансування проектів.

«Ми бачимо сьогодні великий попит в короткостроковому фінансуванні. Тому що існує гостра нестача з ліквідністю, в тому числі в банківському секторі. Якщо раніше ми фокусувалися на більш довгострокові проекти, то сьогодні ми бачимо необхідність у короткостроковому оборотному капіталі», - зазначив Алимандаров.

Він додав, що IFC готує нові проекти з банками на предмет надання короткострокової ліквідності, щоб ті, в свою чергу, могли надавати оборотний капітал компаніям різних галузей, в тому числі з сільськогосподарського сектора.

По матеріалам: obkom.net.ua

Все по темі: , ,



Економічні новини