|

Іран готовий закуповувати українські м'ясо-молочні продукти

Таку думку було озвучено в ході зустрічі заступника міністра аграрної політики і продовольства Андрія Дикуном і Першим секретарем Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні Мохаммед Реза Хейрхаханом.

Андрій Дикун зазначив, що Україна і Республіка Іран не в повній мірі використовують свій потенціал в торговельно-економічних відносинах в агропромисловому комплексі. З метою активізації співпраці у сфері сільського господарства, Андрій Дикун запропонував розробити Дорожню карту, згідно з якою будуть визначені головні пріоритети подальшого розвитку відносин.

Сторони обговорили експорт молочних продуктів від українських виробників. Іранська сторона повідомила про готовність закуповувати м'ясо-молочні продукти з України, а також висловила зацікавленість у закупівлі іншої сільськогосподарської продукції, в тому числі і зернових. На зустрічі також була розглянута можливість організації торговельної місії і присутність на продовольчих виставках Ірану українських виробників молочної, м'ясної, овочевої, масляної, кондитерської і безалкогольної продукції.

Також була досягнута домовленість про сприяння Міністерства сільськогосподарського джихаду Ісламської Республіки Іран в залученні українських підприємств на зазначені виставки.

По матеріалам: agronews.ua

Все по темі: , , , ,



Економічні новини