|

Французькі компанії готові до розвитку в Україні

15 провідних французьких компаній зацікавлені розвивати свою діяльність на ринках України.

Про це повідомив Голова Держінвестпроекту України Сергій Євтушенко після круглого столу, який відбувся 12 червня у Львові за участі посла Франції Алана Ремі, керівника ЄБРР в Україні Шевки Аккюнера, мера Львова Андрія Садового. Захід організував економічний відділ посольства Франції в Україні.

«Львів вже неодноразово доводив, що він є не тільки потужною культурною столицею, але і діловим центром. Цей факт підтвердили результати рейтингу інвестиційної привабливості регіонів України, який визначали близько 600 компаній-інвесторів. Так, за показниками ділової активності і клімату Львівщина займає перші місця», - зазначив с. євтушенко. Він додав, що для французьких бізнес-компаній Львів є одним з найпривабливіших регіонів.

За словами керівника Агентства, торговий оборот між Францією та Україною становить близько 2 млрд євро, а за обсягом залучених в Україну прямих іноземних інвестицій Франція займає 8 місце з сумою 1,8 млрд доларів. «Рівень співпраці начебто і непоганий, однак потенціал для його нарощування є значно кращим.Ми наочно бачимо, як розвивається французький бізнес, приміром, у Польщі, та розуміємо, що хочемо подібним чином налагоджувати французько-українське співробітництво», - сказав с. євтушенко.

Він зазначив, що Агентство за останні 2 роки працювала з низкою французьких компаній. Зокрема, компанія Air Liquide вже прийняла рішення будувати потужний інженерний об'єкт в Донецькій області - повітро-розподільчу установку «ПРУ-1400».

«Найбільші французькі інвестиції зосереджені у сфері фінансів і страхування, але разом з тим є чималі можливості співпраці у сфері роздрібної торгівлі (мова йде про такі компанії, як Carrefour, Decathlon), комунального господарства (Veolia, Dalkia). Останні можуть допомогти нам модернізувати цю галузь. І, звичайно, розраховуємо на партнерство в будівництві концесійної дороги, де Франція займає лідируючу позицію в Європі, а також у сфері енергетики», - підкреслив він.

Директор Львівського регіонального центру Олег Кахновець зазначив, що французька корпорація Auchan вже готова інвестувати в черговий гіпермаркет у Львові.А Peugeot Citro?n сьогодні відкриє великий дилерський центр.

с. євтушенко резюмував, що найбільш перспективною для Львова у зміцненні його потенціалу є IT-сфера. «Зі свого боку Держінвестпроект всіляко допомагатиме розвивати цей потенціал, тому що велика кількість компаній IT-лідерів на ринку України родом саме зі Львова. Вірю, що найближчим часом Львів зможе стати потужним центром ІТ-індустрії не тільки в Україні, але і в Європі», - сказав Голова Агентства.

На круглому столі були присутні представники торгово-промислової палати України, «Французько-ділового співтовариства», а також такі французькі компанії, як Air Liquide, Auchan, Bigboard, Cenew, Cr?dit Agricole, EDF, Egis, ERAI, FRANCE GROUPE TOURISME та ін.

По матеріалам: vchaspik.ua

Все по темі: , , , ,



Економічні новини