|

За рахунок модернізації українські виробники можуть стати сильніше європейських

Якщо Україна знайде гроші для модернізації виробництва, то вітчизняна продукція буде значно більш конкурентоспроможним, ніж європейська. Про це заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко, повідомила 9 червня прес-служба УАК.

«Модернізація передбачає поліпшення якості і безпеки продуктів харчування для споживачів, а також розширює асортимент в магазинах. У перспективі це необхідно не тільки для конкурування на європейських ринках, але й, насамперед, для нас самих», - вважає він.

Л.Козаченко також зазначив, що в країнах ЄС конкурентоспроможність базується в основному на великих субсидії, які надає уряд. За його словами, вони складають майже 50% бюджету ЄС, і деколи досягають 1000 євро/га.

«В Україні ситуація протилежна. На сьогоднішній український фермер є донором своєї держави», - додав експерт, уточнивши, що в світі можна назвати лише кілька таких прикладів.

При цьому він підкреслив, що європейський ринок є дуже складним за своєю структурою, так як там багато виробників. Крім того, ЄС ніколи не зменшить розмір дотацій, тому європейська продукція досить високої якості і звичної для його населення.

«Безумовно, Україна буде важко виходити на цей ринок, але нам це під силу», - підсумував Л.Козаченко.

.

По матеріалам: agrinews.com.ua

Все по темі: , ,



Економічні новини