|

В Україні почнеться випуск электротракторов

В Україні почнеться випуск электротракторов

Як повідомляє АгроПравда, вже восени в Україні можуть налагодити серійний випуск тракторів з електроприводом.

За інформацією АгроПравды, в рамках агровиставки АГРО-2014 був представлений електричний трактор. Цей перший дослідний зразок і раніше брав участь у показах широкій публіці. Тепер, як повідомили АгроПравде розробники, у цього проекту з'явилося майбутнє. Очікується, що, якщо буде інтерес до електричної версії трактора, то вже восени планується налагодити серійне виробництво новинки. А інтерес до электротрактору на виставці був...

Зокрема, як вдалося дізнатися кореспонденту АгроПравды, электротрактор побудований на агрегатній базі трактора ХТЗ 2511 з індексом «Е» - електричний. На місці дизельного двигуна і відповідних деталей ДВЗ встановили китайський електродвигун з 6 лужними акумуляторами 6СТ-190. На одній зарядці трактор зможе пропрацювати в транспортному режимі до 5 годин, а з навантаженням при виконанні силових операцій - 2 години. Час, необхідний для повної зарядки акумуляторів, становить близько 10 годин.

У планах розробників замінити звичайні акумулятори на літій-іонні батареї, що дозволить значно підвищити час роботи трактора без підзарядки, так і ресурс батарей.Крім того, в цілях зменшення вартості, планується відмовитися від КПП.

У справжніх умовах, электротрактор відповідає тягового класу 0,6 і розвиває максимальну швидкість 25 км/год. Маса трактора становить 2100 кг. В принципі, практично всі ТТХ моделі постаралися залишити на рівні исходника ХТЗ-2511. При цьому і вартість порівнянна з батьківського моделлю. За словами розробників, попередня ціна электротрактора складе 120 тис. грн., що не більше ніж на 10% більше, ніж оригінальної моделі.

Зазначимо, що электротрактор має ряд переваг у порівнянні з версіями з ДВС. Зокрема, такі трактори зручно використовувати при роботі в закритих приміщеннях, теплицях, складах і т.д. Також незамінними электротрактора стануть при вирощуванні еко - продуктів, які з кожним роком набирають популярність.

.

По матеріалам: agropravda.com

Все по темі: , , , ,



Економічні новини