|

IFC допоможе українським виробникам вийти на європейський ринок

IFC допомагатиме українським виробникам вийти на європейський ринок.

Про це заявила керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні Олена Волошина під час круглого столу “Коли українська молочна продукція потрапить на ринок ЄС?”.

За її словами, IFC допомагає українській владі адаптувати українське законодавство до євронорм з 2010 р. Результат цього помітний вже сьогодні.

Так, за перший квартал 2014 року частка експорту України до країн ЄС склала 34% проти 28,5% за аналогічний період минулого року. При цьому, за словами фінансиста, побачити великі зрушення можна буде, якщо в парламенті приймуть пакет законів щодо якості та безпеки харчової продукції.

Без них ЄС не видасть Україні дозволу на експорт значної частини продукції, хоча за параметрами виробництва і якістю продукції поставки можна було б значно збільшити.

Крім того, вона розповіла, що з кінця червня IFC починає проводити навчальні семінари для фахівців приватних підприємств харчового сектора, зокрема молочного, та інспекторів Держветфітослужби, щоб вони мали однакове розуміння перевірок DG SANCO і того, що саме треба покращити в сфері безпеки харчової продукції.

“Будемо робити спеціальні чек-листи, які необхідні для проведення інспекцій підприємств. Свого часу такі чек-листи були зроблені для нашого клієнта МХП, який сьогодні успішно експортує курятину в ЄС”, – додала Олена Волошина.

По матеріалам: finance.ua

Все по темі: , , ,



Економічні новини