|

Український агрохолдинг “Укрлендфармінг” і “Портінвест” побудують зерновий термінал в порту "Південний"

Найбільший український агрохолдінг “Укрлендфармінг” Бахматюка і компанія “Портінвест”, що управляє портовим бізнесом СКМ Ахметова, планують спільно реалізувати проект в порту “Південний” – повідомило джерело в Одеській ОДА.

Мова йде про будівництво величезного терміналу, орієнтованого на перевалку різних видів зернових вантажів, що буде розташований на земельних ділянках компаній, придбаних ними раніше. Ділянки мають все необхідне для розвитку повноцінної залізничної та морської інфраструктури в акваторії порту “Южний” для реалізації проекту зернового терміналу. Про подробиці угоди жодна зі сторін поки не повідомляє, але, на думку опитаних експертів, такий альянс може бути найшвидшим рішенням для забезпечення логістики експортних поставок продукції “Укрлендфармінг”.

“Такий варіант дозволить Бахматюку докладно вирішити всі питання з інфраструктурою анонсованого раніше власного великого проекту в “Южному”. В даний час ведеться коректування технічних рішень та актуалізація проекту майбутнього терміналу “Портінвесту” з урахуванням інтересів двох компаній”, – повідомило джерело.

Нагадаємо, в 2012 році “Укрлендфармінг” заявив про намір побудувати найбільший термінал з перевалки зернових в “Южному”. У березні 2013 року найбільший акціонер компанії Олег Бахматюк повідомив про пошук партнера для будівництва терміналу потужністю 3,5-5 млн. тонн на рік і орієнтовною вартістю близько 700-800 млн. дол.

У січні 2014 р. акціонером “Укрлендфармінгу” стала амерфканська корпорація Сargill.

Холдинг “Портінвест” раніше заявив про початок реалізації проекту створення зернового кластера “Причали Комінтерну», не розкриваючи деталей та учасників проекту. Також учасники ринку підтвердили, що “Портінвест” і “Укрлендфармінг” є партнерами в сегменті морської перевалки зернових.

По матеріалам: finance.ua

Все по темі: , , , ,



Економічні новини