|

Українські експортери успішно переходять на європейський ринок

Українські експортери успішно переходять на європейський ринок

Частка Євросоюзу в українському експорті за перший квартал нинішнього року зросла від 28% до 33%.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Як наголосив урядовець під час спілкування з журналістами в Українському кризовому медіа-центрі, Україна може компенсувати свої збитки від втрати російського ринку, перенаправивши продукцію вітчизняного виробництва на європейський ринок, тим більше, що він є значно місткішим.

«Якщо брати кількість населення ЄС, то удвічі більше, якщо брати ВВП на душу населення, ще удвічі більше. Тобто той ринок, про який ми говоримо – це у 4-5 разів більший, ніж російський», – сказав Шеремета.

У той же час, очільник Мінекономрозвитку згоден, що існують певні ризики. Приміром, східний напрям є традиційним, а тому більш зрозумілим, ніж західний. Павло Шеремета зауважив, що ринок Європейського союзу більш конкурентний і перемогу на ньому можна порівняти з переходом, приміром, футбольної команди у лігу чемпіонів, бо він відкриває перед країною широкі перспективи з освоєння інших ринків.

При цьому Міністр зауважив, що українським підприємцям зараз важливо швидко диверсифікувати продукцію. Що, власне і відбувається: частка Євросоюзу в українському експорті за перший квартал виросла від 28 до 33%. Тенденції уважно відстежуються і беруться до уваги Урядом при прийнятті тих чи інших рішень, зазначив міністр.

«Ми опитаємо ключових наших експортерів, їхні траєкторії руху, їхні ринки, що вони роблять і чим ми можемо бути корисними їм в переорієнтації не тільки на європейські, а й на інші ринки, якщо там виникнуть проблеми», – сказав Павло Шеремета.

По матеріалам: informator.su

Все по темі: , , ,



Економічні новини