|

ЄБРР профінансує будівництво біогазової установки на цукровому заводі

ЄБРР профінансує будівництво біогазової установки на цукровому заводі

ЄБРР надає Рокитнянскому сахзаводу пакет фінансування до EUR7,1 млн для будівництва біогазової установки

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає пакет фінансування на суму до EUR7,1 млн для будівництва та введення в експлуатацію біогазової установки потужністю 2,25 МВт на базі Рокитнівського цукрового заводу (Київська обл.)

Згідно прес-релізу ЄБРР, пакет фінансування, організований банком, включає 10-річний кредит ЄБРР на суму до EUR5,07 млн і 15-річний кредит Фонду чистих технологій (ФЧТ) - до EUR2,03 млн.

"Дана установка стане найбільшим об'єктом цього типу в країні. Генерована нею електроенергія буде відпускатися в енергосистему країни за узгодженим "зеленим" тарифом", - йдеться в повідомленні банку.

Рокитнянський цукровий завод введений в експлуатацію в 1973 році. Його потужності з переробки соняшнику складають 3 тис. тонн на добу. Згідно зі звітом підприємства в системі розкриття інформації НКЦПФР, у 2013 році завод знаходився на консервації через відсутність сировинної бази і несприятливої кон'юнктури на ринку цукру.

Власником 89,99% акцій ПАТ станом на четвертий квартал 2013 року була Swinerton Limited (Кіпр).

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні: на 1 травня 2014 року банк виділив EUR8,4 млрд ($11,5 млрд) в рамках 327 проектів.

ЄБРР розраховує вкладати приблизно EUR1 млрд на рік, а з лютого 2014 р. по теперішній час рівень інвестицій перевищив 500 млн.

.

По матеріалам: delo.ua

Все по темі: , , ,



Економічні новини