|

У Миколаєві будуть збирати вітрогенератори з Данії

У Миколаєві будуть збирати вітрогенератори з Данії

Миколаївський завод «Океан» і датська фірма Vestas в минулому році реалізували пілотний проект в області вітроенергетики.

Про це повідомляє видання EcoTowm.

Проект передбачає складання компонентів ветрогенерирующих установок на українському підприємстві після того, як ці частини доставили морським шляхом. Справа в тому, що сучасні «вітряки» це величезні інженерні споруди, які мають досить великі розміри, які не дозволяють їх перевозити іншими видами транспорту.

Вигідне географічне розташування заводу «Океан», а також технічна можливість прийому і відвантаження великогабаритних та особливо важких компонентів вітрогенераторів, дозволяють данцям успішно вирішувати логістичні завдання при впровадженні проектів в Україні.

Потужність вітрогенератора становить 3 МВт, а всього задіяно 7 комплектів, які будуть встановлені на одній з вітроелектростанцій на півдні України. В Україні діє «зелений» тариф для виробників електроенергії, що використовують поновлювані джерела, в тому числі - вітер. Зібрані компоненти пройшли сертифікацію і отримали добро для зазначеного тарифу.

Данські фахівці переконалися в тому, що рівень та умови виробництва на «Океані» дозволяють подальше співробітництво у цій галузі.Планують налагодити на заводі повний виробничий цикл окремих компонентів, в тому числі виготовлення веж для вітряних млинів.

.

Все по темі: , , , ,



Економічні новини